Derfor bør alle advokater være på sosiale medier.

Sosiale medier har vokst seg stort de siste årene, og det er blitt en del av vår hverdag på samme linje som å spise frokost. Alle unge mennesker som vokser opp i dag har hørt om både Facebook og Twitter, og det er noe de aller fleste unge mennesker bruker daglig. Den eldre generasjonen som vokste opp uten PC og Internett derimot er ikke like kjente med disse sosiale mediene og skjønner ikke alltid hva det går ut på. For advokater bør det derimot være veldig viktig å følge med i tiden, og komme seg på sosiale medier.

Med sosiale medier kommer det også flere utfordringer. Det vil blir knyttet alle mulige slags konflikter til disse som igjen krever et eget regelverk og nye paragrafer innenfor lovgivning. For advokater vil det derfor være klokt å følge med på utviklingen og vite hva folk driver med på disse sosiale mediene. Dersom en advokat en dag skulle få en sak på skrivebordet som har med sosiale medier å gjøre, vil det være klokt for denne advokaten om han eller hun vet hva dette er fra før av, og har noe kjennskap til den sosiale plattformen.

Uten å vite hva det er, vil det blir vanskelig å forsvare eller hjelpe noen som har blitt utsatt for et overgrep gjennom et sosialt nettverk. Dette er noe som stadig skjer, og mobbing over nettet blir stadig et større og større problem man forsøker å få bukt med. Nye begreper som nettroll har blitt en del av vår hverdag, og det er viktig at advokater vet hva slike begreper er og hva de betyr og innebærer. På sosiale medier har folk muligheten til å ytre seg fritt og komme med bemerkninger direkte rett mot folk, noe som kan være en farlig affære.

Ettersom teknologi hele tiden er i utvikling, vil også sosiale medier være det. I dag er det mulig å sende live fra sin egen stue til alle som måtte ha interesse av å se på dette. Det er allerede skjedd tilfeller av overgrep over en slik live sending, og det farlige er at folk ser på dette uten å rapportere eller gjøre noe med saken. Det blir vanskeligere for folk å skille mellom hva som er ekte og skuespill, og for noen er dette svært forvirrende. Det er særlig et problem blant unge mennesker fordi de kan være litt naive og lite forsiktige. På den andre siden kan voksne være minst like ille, fordi de ikke er vokst om med den type teknologi, og ikke alltid skjønner hva det dreier seg om (https://minadvokatitrondheim.no).

For advokater derimot er det uhyre viktig å følge med på alle nyvinninger som kommer ut og være en del av de sosiale mediene, slik at man forstå hvordan de fungerer og er klar over hva som foregår på slike nettsteder. Det er kun på denne måten de kan forstå og forsvare eller megle i saker som omhandler slike typer plattformer. Sosiale medier er kommet for å bli, og enten kan man velge å være en del av det for å bli en enda bedre advokat, ellers blåser man i det og blir stående på stedet hvil. Valget er ditt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits